Samonavodnjavajuće posude izvrsne su za niz različitih biljaka, od brzorastuće rajčice do malih sobnih biljaka. Uz rastuće zanimanje za urbanu poljoprivredu, ove posude nude veliko „prvo iskustvo u vrtu“ za nove uzgajivače.

Održane radionice

U sklopu Cvjetnog sajma na Titovom trgu koji se odvijao od 8. do 12. svibnja 2019. KD Čistoća je u petak, 10. svibnja 2019. održalo edukativnu radionicu izrade samozalijevajuće posude za biljke. Naime, na konkretnim je primjerima građanima pokazano kako mogu sami izraditi takvu posudu, kako ona izgleda i od čega se sastoji. Uz ovo i za najmlađe je bila organizirana radionice malih samozalijevajućih posuda od plastičnih boca, a koje su mali sudionici izradili, napunili zemljom i zasijali sjemenom začinskog bilja.

Povodom svjetskog Dana zaštite okoliša, KD Čistoća je u Pegazu, 4.06.2019. godine odražala edukaciju o ispravnom postupanju s otpadom te edukaciju izrade samonavodnjavajućih vaza za biljke. Edukacija je održana učenicima od 1. do 4. razreda O.Š. „Centar“, tj P.Š. „Pašac“ i P.Š. . „Orehovica“.

Povodom zatvaranja dječjeg festivala Tobogan te u suradnji s programom ‘Zelni val’ Europske prijestolnice kulture, KD Čistoća je 11.07.2019. godine, u parku Vladimira Nazora održala pop – up radionicu izrade samonavodnjavajućih vaza za najmlađe. Vaze su se izrađivale od plastičnih boca, a zajedno je s polaznicima radionice u svaku vazu zasijano i začinsko bilje.