Eko akcija Učiteljskog fakulteta

KD Čistoća se pridružila hvalevrijednoj incijativi grupe studenata Učiteljskog fakulteta u Rijeci. Naime, ispred ulaza u zgradu na Kampusu na Trsatu nalaze se, unutar popločenih površina, pravokutnici na kojima su bile posađene niske ukrasne biljke. Uslijed neodgovarujećeg održavanja te teških uvjeta za biljni materijal (plitki sloj zemlje, loša odvodnja) ubrzo su te površine postale – odlagališta otpada. Studentica Lana Šošić je samoinicijativno odlučila pokupiti opuške u tim površinama, a zatim se toj akciji pridružilo nekoliko profesora i studenata.

Iz te inicijative nastala je mala „Eko akcija“ kojom se potaknulo studente na čišćenje i održavanje područja oko fakulteta u svrhu promicanja svijesti o brizi za okoliš.

KD Čistoća se ovoj akciji pridružila donacijom adekvatnog biljnog materijala (cvatućih trajnica i ornamentalnih trava) koje će bolje podnositi teške uvjete u navedenim površinama, te donacijom zemlje i dekorativnog pijeska i alata. Također je krajobrazna arhitektica KD Čistoća Bia Gec educirala studente na koji način saditi, kako pripremiti površine, te kako ih naknadno održavati i njegovati.

Studenti su nakon uspješne akcije sadnje u nove površine postavili vesele tabele s porukama koje pozivaju na brigu o zelenilu i na odgovoran odnos prema otpadu.