Na području grada Rijeke KD Čistoća d.o.o. uređuje i održava parkove, drvorede i druge zelene površine u vlasništvu Grada Rijeke

Održavanje zelenih površina obuhvaća:

  • uređenje i održavanje parkova
  • košnju travnjaka
  • izgrabljavanje
  • orezivanje i oblikovanje trajnica, grmova, živica i drvorednih stabala
  • sadnju, zalijevanje, prihranu i plijevljenje cvjetnih partera
  • obnovu postojećih i uređenje novih površina ukrasnim biljem

O zelenim površinama u Rijeci

KD Čistoća d.o.o na području grada Rijeke redovito orezuje, pincira, okopava i prihranjuje oko 8.500 drvorednih stabala, dok se mlada stabla u ljetnim mjesecima i zalijevaju.

U gradu Rijeci se oko 1.500.000 m² travnjaka i biljnog pokrova kosi od 4 do 10 puta godišnje, na jesen se izgrabljava lišće, a grmovi se orezuju na proljeće ili u jesen. Oko 9.000 m² površine nalazi se pod živicom različitog uzrasta (neke i preko 3 m) koja se nekoliko puta godišnje orezuje, okopavaju i prihranjuju. Sve novoposađene površine se zalijevaju u ljetnim mjesecima.

Redovno se održava okopava, plijevi, prihranjuje i zalijeva, te prema potrebi biljke zamjenjuju novima u 200 ukrasnih korita.

1.380 m² cvjetnih gredica na području grada Rijeke zasađene sezonskim cvjećem zahtjevaju intenzivno održavanje tijekom godine. Tijekom godine se gredice redovno plijeve, prihranjuju i zalijevaju.

Uz navedeno, stručne službe KD Čistoća u suradnji s gradskim odjelima osmišljavaju uređenje novoplaniranih zelenih površina.

Svake godine se tijekom ljetne sezone postavljaju se viseće vaze i žardinjere. U pješačkoj zoni grada na 68 rasvjetnih stupova svake se godine postavlja 136 visećih vaza koje zahtijevaju specijalan pristup kod prihrane, zalijevanja i plijevljenja. Konačno, na ogradu Titova trga iznad Rječine se postavlja 47 žardinjera.

Održavanje zelenih površina

voditeljica: Minorka Modrić
telefon: +385 51 513 047
adresa: Mihačeva draga 37, Rijeka

Radna jedinica Održavanja zelenih površina u gradu Rijeci uključuje uređenje i održavanje parkova, drvoreda i drugih zelenih površina u vlasništvu Grada Rijeke, košnju travnjaka, izgrabljavanje lišća i smeća, orezivanje i oblikovanje trajnica, grmova, živica i drvorednih stabala, sadnju, zalijevanje, prihranu i plijevljenje cvjetnih partera te obnovu postojećih i uređenje novih površina ukrasnim biljem, osmišljavanje uređenja novoplaniranih zelenih površina te dizajna cvjetnih gredica sa sezonskim cvijećem u suradnji s gradskim odjelima.

Sektor održavanja

Rukovoditelj: Thierry Randisi

telefon: +385 51 226 077
adresa: Osječka 55, Rijeka

Sektor održavanja obavlja osnovne djelatnosti Društva iz područja čišćenja objekata i površina i održavanja zelenih površina.