Do srijede, 28. travnja 2021. godine publika je mogla birati svoje favorite između 57 likovnih rješenja koji su dali svoj odgovor na zadanu temu održivog postupanja s otpadom, a povodom Dana planete Zemlja.

Najviše osvojenih glasova osvojili su slijedeći radovi: Zemlja nam je sve autorice Eme Dujmović, Najčešće žrtve zagađenja, autorice Ivane Kontošić te Recikliranje autorice Tee Mihelić.

1. Nagrada: Zemlja nam je sve, Ema Dujmović (1123 osvojena glasa)

2. Nagrada: Najčešće žrtve zagađenja, Ivana Kontošić (839 glasova)

3. Nagrada: Recikliranje, Tea Mihelić (548 glasova)

Podsjetimo, KD Čistoća d.o.o. Rijeka je 06. travnja 2021. godine objavilo natječaj za odabir najboljih likovnih rješenja na temu ekologije, a s naglaskom na sprečavanje nastanka otpada, ponovnu uporabu i recikliranje. Natječaj je trajao do 20. travnja te je pristiglo 57 kreativnih i inovativnih likovnih rješenja. Na Dan planeta Zemlje, 22.04.2021. otvorena je virtualna izložba na kojoj je upravo publika mogla birati svoje favorite. Kao što je spomenuto, prva tri rada s najviše glasova će biti nagrađeni kako slijedi:

1. nagrada: prvoplasirani rad s najviše glasova publike, KD Čistoća d.o.o. će nagraditi fotoaparatom polaroidom FujiFilm Instax Mini 11

2. nagrada: drugoplasirani rad KD Čistoća d.o.o. će nagraditi darovnom karticom Decathlona u iznosu od 400,00 kn

3. nagrada: trećeplasirani rad KD Čistoća d.o.o. će nagraditi darovnom karticom Decathlona u iznosu od 200,00 kn

Svi autori koji su sudjelovali na natječaju će biti nagrađeni prigodnim poklonima KD Čistoće.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u natječaju i time pridonijeli zajedničkim ciljevima poticanja društvene svijesti o ispravnom postupanju s otpadom, te promišljanju i stvaranju suvremene održive zajednice.

Kako se glasalo, možete pogledati u nastavku.