U četvrtak 22. travnja 2021. godine povodom međunarodnog Dana planeta Zemlje, KD Čistoća je na Korzu održala akciju podjele sadnica majčine dušice i platnenih torbi. Na taj je način upućen poziv građanima na aktivno sudjelovanje u održivom djelovanju u svakodnevnom životu.

U sklopu akcije ‘Učinimo svaki dan Danom palneta Zemlje’ tako je podijeljeno 300 sadnica majčine dušice za zelene i mirisne balkone i vrtove te 300 torbi s likovnim rješenjima naših sugrađana koji su sudjelovali u osmišljavanju vizualnih identiteta pametnih spremnika koji se nalaze na području centra Rijeke.

Za vrijeme trajanje akcije na Korzu je predstavljen i prigodni plakat inspiriran ekološkim i riječkim motivima riječkog ilustratora Dragana Kordića.

Uz sve navedeno, isti je dan otvorena i virtualna izložba radova na temu ekologije s naglaskom na sprečavanje nastanka otpada, ponovnu upotrebu i recikliranje. Naime, od 06. do 20. travnja 2021. bio je otvoren natječaj na koji je pristiglo ukupno 57 radova, a sve ih se može pogledati na mrežnim stranicama KD Čistoća, gdje upravo publika glasa za one najbolje. Likovna rješenja mogu se pogledati do 28. travnja 2021., dok će dan kasnije biti proglašena tri najbolja rada čiji će autori biti nagrađeni vrijednim darovima. Sve ostale sudionike KD Čistoća će darivati prigodnim poklonima.

Podsjetimo na kraju da su u  srijedu 21. travnja 2021. u prilogu Novog lista povodom Dana planeta Zemlje građani mogli preuzeti kupon s kojim mogu do 30. travnja 2021. godine u Riperaju preuzeti svoju višekratnu platnenu torbu. Osim nedvojbene estetski atraktivne torbe, njezinim korištenjem smanjuje se upotreba jednokratnih plastičnih vrećica i ujedno sprečava nastanak nepotrebnog plastičnog otpada.