Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, KD Čistoća Rijeka je u Riperaju organiziralo ciklus prigodnih radionica i „buvljak“ za sve zainteresane kako bi se potaknulo djelovanje i razmišljanje na način da učinimo svaki dan – Danom planeta Zemlje!

Radionica uzgoja mikropovrća i začinskog bilja

Tako je u utorak 18. travnja 2023. Andreja Čoh održala radionicu uzgoja mikropovrća i začinskog bilja. Uzgajanje mikropovrća i začina je jednostavno ako se pravilno brinemo za biljke i omogućimo optimalne uvjete za rast. Na radionici su polaznici savladali osnovna pravila i trikove za njihov uzgoj na balkonu, prozorskoj klupici ili na kuhinjskom pultu u zatvorenom.

Radionica izrade ekoloških krpica od pčelinjeg voska

U četvrtak 20. travnja Jasna Pamuković je održala radionicu izrade ekoloških krpica od pčelinjeg voska za čuvanje hrane. Polaznici su savladali „uradi sam“ korake od prenamjene tekstila uz pomoć pčelinjeg voska do održive zamjene za plastične i aluminijske prianjajuće folije za čuvanje hrane.

Finders Keepers Buvljak u Riperaju

Na kraju, u subotu 22. travnja u Riperaju je održan i „Findeers Keepers buvljak“ odjeće i modnih dodataka kojim se potiču promjene u načinu kupovine, korištenja i mogućnosti ponovne uporabe odjeće i drugih predmeta.