Grad Rijeka, Upravni odjel za komunalni sustav i promet, Planinarsko društvo Kamenjak i KD Čistoća d.o.o. pozivaju građane da se pridruže ekoakciji koja će se održati u subotu, 6. svibnja 2023. godine, s početkom u 9:00 sati.

S ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja okoliša te primjerenog odlaganja ambalažnog otpada, tvrtke Coca-Cola Hrvatska, Konzum, Jutarnji list te Udruga gradova ove godine provode ekološki projekt “Od izvora do mora” koji u čijem je fokusu – uz akcije čišćenja – potpora i poticaj sadnji drveća u hrvatskim gradovima, s ciljem smanjenja emisije ugljičnog dioksida (CO2) i temperature zraka u urbanim sredinama.

Partneri natječaja “Od izvora do mora” za 2023. godinu su Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja – Uprava za klimatske aktivnosti i Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

Grad Rijeka je prijavljen za ekološku akciju koja će se održati u subotu 6. svibnja 2023. godine (u slučaju lošeg vremena 13. svibnja 2023. godine) na prostoru uz more na lokaciji Bivio – Kostanj (plaža za invalide tj. od kolnog ulaza na plažu do tunela za plažu, južno od dvostrukog S zavoja).

Okupljanje građana je u 9:00 sati na Biviju, na plaži za invalide.

Jedna lokacija koja će se čistiti i uređivati je od kolnog ulaza do plaže za invalide, dok je druga od kolnog ulaza kod kućnog broja 51 u Opatijskoj ulici do plaže za invalide. Za sve su sudionike osigurane radne rukavice.