Do petka, 4. rujna 2020. godine publika je mogla birati svoje favorite između 20 likovnih rješenja za pametne spremnike.

Po zaključenju glasanja, odabrano je 5 radova koji će se prvi aplicirati: Biciklistica Tine Radosavljević, Voli svoj grad – misli zeleno Mirte Tomulić, Dizalice Ariane Sušanj, Reciklirajmo u gradu koji teče Nore Vlaše i Octopus Hane Dutine.

Čestitamo autorima odabranih radova!

Tina Radoslavljević: Biciklistica
Mirta Tomulić: Voli svoj grad – misli zeleno
Ariana Sušanj: Dizalice
Nora Vlaše: Reciklirajmo u gradu koji teče
Hana Dutina: Octopus

Podsjetimo, KD Čistoća d.o.o. Rijeka je 31. srpnja 2020. godine objavilo natječaj za odabir najboljih likovnih rješenja za nove pametne spremnike. Natječaj je trajao do 26. kolovoza te je pristiglo 47 kreativnih i inovativnih likovnih rješenja. Predselekcijom je odabrano 20 najboljih koji su od 31. kolovoza do 4. rujna bili dostupni u sklopu virtualne izložbe na kojoj je upravo publika mogla birati svoje favorite. Kao što je spomenuto, 5 radova koji su osvojili najviše glasova prvi će se aplicirati na pametne spremnike, do će ostali radovi koji su se našli u predselekciji biti aplicirani u sljedećim fazama implementacije pametnih spremnika.

Autore 20 najbolje ocijenjenih radova KD Čistoća d.o.o. će nagraditi sezonskom pretplatom 2020./2021. za dvije osobe u HNK Ivana pl. Zajca, a sve prijavitelje na natječaj prigodnim poklonima.

Na kraju, zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u natječaju i time pridonijeli zajedničkim ciljevima poticanja društvene svijesti o ispravnom postupanju s otpadom, jedinstvenom vizualnom brendiranju komunalne opreme, te, konačno, promišljanju i stvaranju suvremene održive zajednice.