U sklopu otvorenja 22. Salona arhitekture Novi Sad 15. listopada 2020. godine Riperaj KD Čistoća je nagrađen priznanjem u kategoriji interijera. Podsjetimo, ovo je drugo značajno međunarodno priznanje za uređenje Riperaja, nakon što se tijekom ovoga ljeta našao u društvu pobjednika uređenja interijera za Hrvatsku za 2019. godinu prema Big SEE – where life is creativity.

Uz važna priznanja struke za posebno uređenje samoga prostora koje objedinjuje funkcionalnost radnog prostora, ali i ugodnog mjesta za razmjenu znanja i iskustava, posebno veseli činjenica da je Riperaj u godinu dana od otvaranja postao prepoznatljivo i prihvaćeno mjesto u Rijeci u kojem građani mogu besplatno popraviti neispravne sitne kućanske uređaje, razbijeni i oštećeni namještaj, odjeću, igračke i slično uz pomoć majstora koji posjeduju potrebna znanja i vještine. Riperaj je prvi takav projekt u Republici Hrvatskoj.

KD Čistoća ovim inovativnim projektom u Hrvatskoj, osim sprječavanja nastanka otpada, nastoji potaknuti druženje uz rad u profesionalnom i istovremeno opuštenom okruženju, čime se izravno želi potaknuti društvena kohezija i solidarnost te razmjena već pomalo zaboravljenih znanja i iskustava. Na taj se način ispunjava upravo načelo iz slogana Riperaja – Novo vrijeme za stare stvari.

Autori fotografija: Ivan Vranjić, Tanja Kanazir