Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje 22. travnja 2021.  KD Čistoća će na Korzu, ispred zgrade gradske uprave, Korzo 16 od 11.00 sati do 13.00 sati dijeliti svim zainteresiranim Rječanima i Riječankama platnene torbe i sadnice majčine dušice. Ukoliko se svi kompleti platnenih torbi i sadnica podjele prije 13.00 sati, akcija podjele će završiti i ranije.

KD Čistoća je pripremilo ukupno 300 platnenih torbi za građane s ciljem poticanja ekološke svijesti i korištenja višekratnih platnenih torbi umjesto jednokratih plastičnih vrećica. Platnene torbe oslikane su likovnim rješenjima koja se nalaze i na pametnim spremnicima te koja su građani već mogli susresti šetajući centrom grada. Uz platnenu torbu, svaki građanin će na poklon dobiti i sadnicu trajne začinske biljke – majčine dušice.

Osim toga, KD Čistoća je pripremilo i dodatne aktivnosti s ciljem prigodnog obilježavanja Dana planeta Zemlje. Tako je dana 06.04. objavljen natječaj za odabir najboljih likovnih rješenja ekološke tematike s naglaskom na sprečavanje nastanka otpada, ponovnu upotrebu predmeta i pravilno postupanje s otpadom. Natječaj je bio otvoren svima, bez obzira na dob, iskustvo ili profesionalno usmjerenje. Rok za dostavu radova je bio 20.04., a na natječaj je pristiglo ukupno 57 likovnih radova koji će se objaviti na sam Dan planeta Zemlje 22.04. na virtualnoj izložbi mrežne stranice KD Čistoća te putem koje će građani u razdoblju od 22.04. do 28.04. moći glasati. 29.04.2021. će biti objavljena  obavijest o tri najbolje ocijenjena rada od strane publike, sretni dobitnici će biti nagrađeni vrijednim nagradama, a svi sudionici prigodnim poklonima.

Ostvarena je i suradnja s riječkim ilustratorom Draganom Kordićem koji je istim povodom izradio plakat inspiriran ekološkim i riječkim motivima, a koji će biti izložen tijekom najavljene akcije podjele platnenih torbi i sadnica.

I na kraju, građani su 21.travnja u prilogu Novog lista u povodu Dana planeta Zemlje mogli preuzeti kupon s kojim mogu do 30.travnja u Riperaju preuzeti višekratnu platnenu torbu.