S ciljem obilježavanja Dana planeta Zemlje 22. travnja 2022. KD Čistoća će na Korzu, ispred zgrade Radio Rijeke, dijeliti svim zainteresiranim građanima platnene torbe i sadnice raznih vrsta trajnih biljaka.

KD Čistoća je pripremilo ukupno 200 platnenih torbi za građane s ciljem poticanja ekološke svijesti i korištenja višekratnih platnenih torbi umjesto jednokratih plastičnih vrećica. Uz platnenu torbu, svaki građanin će na poklon dobiti i jednu sadnicu trajne biljke.

Osim toga, KD Čistoća je pripremilo i dodatne aktivnosti s ciljem prigodnog obilježavanja Dana planeta Zemlje. Tako će se u Riperaju održati tri radionice na koje se građani mogu prijaviti putem inboxa Facebook stranice Riperaja te putem maila info@cistoca-ri.hr.

Raspored radionica:

19. travnja 2022. u 17.00 sati –  Radionica kućnog kompostiranja koju će voditi permakulturna edukatorica i dizajnerica – Cvijeta Biščević. Edukacija se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. Ciljevi radionice su: naučiti kako kompostirati, naučiti što se smije i što ne smije bacati u komposter te razumijeti proces kruženja nutrijenata u prirodi.

20. travnja – u 10:00 sati u goste nam dolazi Gradsko kazalište lutaka Rijeka s kreativnom reciklažnom radionicom Reci lutka na kojoj će se izrađivati lutke od reciklažnog materijala koje osmišljavaju i izrađuju djeca uz pomoć voditelja, likovnih umjetnika. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 godine naviše. Sudjelovanje djece vrtićkog uzrasta preporuča se uz pratnju roditelja.

21. travnja – u 17.00 sati – Radionica izrade torbi od plastičnih vrećica

Na radionici će se učiti kako kreativno reciklirati plastične vrećice te ih prenamjeniti u unikatne torbe. Radionicu vodi Tanja Blašković. Sav materijal je osiguran.