KD Čistoća Rijeka poziva građane koji imaju glomazni otpad iz kućanstva ili zeleni otpad iz okućnica da ga ispravno odlože u Centralnom reciklažnom dvorištu Mihačeva draga (Mihačeva draga 37, Rijeka).

Akcija se organizira u suradnji s HNK Ivana pl. Zajca. Prvih pedeset građana koji u razdoblju od 08. do 15. studenog 2019. godine dovezu otpad i ispravno ga odlože u reciklažno dvorište, KD Čistoća nagrađuje s po dvije ulaznice za predstavu La Commedia/Prava komedija, omnibus  koja će se održati u HNK Ivana pl. Zajca 15. studenog 2019. godine u 19.30 sati (predstava ima titlove na hrvatskom). Broj ulaznica je ograničen, a korisnici mogu dobiti samo po dvije ulaznice.

Napominjemo da građani u Reciklažnom dvorištu Mihačeva draga mogu odložiti papir i karton, višeslojnu ambalažu, staklenu ambalažu, plastiku i plastičnu ambalažu, drvo (uključujući namještaj) i drvenu ambalažu, željezo i obojene metale, električne i elektroničke uređaje, otpadne gume, tekstil (odjeća i obuća), biorazgradivi otpad (granje i ostaci od orezivanja živice), građevni otpad (do 200 kg jednom u 6 mjeseci po korisniku), baterije i akumulatore, lijekove, boje, tinta, toneri, ljepila, smole, otpadna ulja (i jestiva i motorna), metalnu ambalažu pod tlakom, ambalažu od opasnih tvari te  fluorescentne i štedne žarulje.

Otpad se zaprima isključivo od građana u količini do 2 m3 (jednom na godinu, izuzev građevnog otpada) i to u radnom vremenu od ponedjeljka do subote od 08.00. do 20.00 sati.